Daantje

'I'm every woman', Whitney Houston

 

Foto: Ludmilla Lammers, juli 2014 - 12 maanden oud 
  Naam:  Winchmore All Hands Up
Geboortedatum: 
24-06-2013
Sexe: 
Teef
Kleur: 
Zwart
NHSB nr:
2928649
Fokker:
Bianca Bravenboer, kennel Winchmore
Eigenaar:
Ludmilla Lammers, Heerhugowaard

 

Nakomelingen: Daantje is de moeder van ons B-nest. Ze heeft haar elftal gedurende de gehele nestperiode met veel liefde en plezier verzorgd.

HD: A
PL:
Vrij (onderzoek en beoordeling drs. Govers)
ED:
Vrij (onderzoek en beoordeling drs. Kappen)
Gebit:
in aanleg compleet schaargebit (de boventanden staan zonder tussenruimte voor de ondertanden)
Hartscreening: Vrij (onderzoek en beoordeling dr. V. Szatmári, UKG)
Ogen:
PRA/Cat incl. distichiasis v. Vrij
Overige gezondheid:
Daantje blaakt van gezondheid en is vrij van allergieën.
In 2016 is Daantje aangevallen door een ontsnapte Sarplaninac van 65-70 kilo. Zij dankt haar leven aan haar vindingrijkheid. Een spoedoperatie en succesvolle revalidatie volgden. Daantje heeft een geweldige veerkracht laten zien. Het zal duidelijk zijn dat Daantje verhinderd was deel te nemen aan het examen- en wedstrijden seizoen van 2016.
Diploma's: Gehoorzaamheid Op de leeftijd van 3, 6 en 10 maanden slaagde Daantje, als verreweg de jongste deelnemer, met vlag & wimpel voor de examens Basiscursus Gehoorzaamheid, Vervolg I en Vervolg II met 1e prijs! Het allermooiste compliment wat de keurmeester ons gaf was dat het een genot was naar haar te kijken, omdat het plezier wat ze heeft in zowel de oefeningen als het samen bezig zijn er vanaf spat!
Werk Daantje is geselecteerd om te komen werken als 'Helpende hond'.
Jacht diverse KNJV-C diploma's met 1e en 2e plaats (zie verslagen in 'Belevenissen' 2015). In 2016 geen proeven gelopen (zie 'Overige gezondheid' hier boven). Werkniveau MAP-B (Mark and Go) en praktijk.
Retriever(gedrag)test geen enkele score van ongewenst gedrag! Op de 'buitdelingsbereidheid' na (die 'aanwezig' scoorde) is bovendien niets anders dan het meest gewenste gedrag gescoord! (03-05-2015,  gedragskeurmeester Nicky Gootjes)
Show: 4e plaats Uitmuntend (Clubmatch 2015 - mw. L. Strudwick), 1e plaats Zeer Goed (Pinkstershow 2015 - mw. I. van Adrichem Boogaert-Kwint), 2e plaats Zeer Goed (Internationale Hondenshow Oss 2015 - dhr. P.Berchtold)
 

Korte karakterschets:

Al op de leeftijd van 8 weken kreeg Daantje van de eigenaar van de hondenschool de bijnaam 'zwarte tornado', omdat ze zó hard op me af stormt als ik roep. Dat is Daantje ten voeten uit: blij, enthousiast en snel. We hebben haar daarnaast leren kennen als een lief, stabiel, ondernemend, bijzonder ongecompliceerd en zeer zelfverzekerd meisje die dól is op zowel alle mensen als dieren. Ze is sociaal zeer vaardig en heeft dan ook zowel in - als buitenshuis meer vriendjes gemaakt dan menigeen op Facebook heeft.
Daantje is stapel gek op apporteren, ongeacht wat er te dragen valt en vindt tijdens wandelingen dan ook de meest merkwaardige attributen. Ze laat tijdens zoeken een uitstekend doorzettingsvermogen zien en vindt het halen net zo'n feestje als het brengen, want ze werkt graag samen. Hoewel ze zeker een eigen wil heeft én van een lolletje houdt, behaalde ze reeds op de leeftijd van 14 weken 'cum laude' haar diploma Basiscursus Gehoorzaamheid. Ze is een gemakkelijk te motiveren meisje en een feestje om mijn leven mee te delen!
 

Klik hier voor de stamboom (5 generaties) van Daantje.

Daantje Ouders Grootouders Overgrootouders
 
Winchmore All Hands Up

 
 
Flat Garden's Sigfred XVIII

  Black Mica's That's Priceless
 


 
 
CH

Branchalwood Aylancoll


 
 
Black Mica's That's For Sure

 
 
Int CIE

Flat Garden's Mathilde IX


  Caci's Hell Of A Lot

 
 


 
 
Flat Garden's Astrid VII

 
 
Ned & Int. Kamp

Swallowsflight Starlight-Hussy
 Belg.Ch/Lux.Ch
 

 
 
Ned.Ch.

Comics Twilight In Blue
 Ned.J.Ch./JW'08/SE Ch.


  Inkwells Truly Yours
 
 


 
 
Comics New Blue Creation
 

 
 
Swallowsflight Hurricane Hussy
 


 
 
Inkwells In The Name Of The Law

 


  Swallowsflight Whirling Wildfire