Knights of the Pearls

Ludmilla Lammers, Heerhugowaard

Home
Even voorstellen
Laatste nieuws
Rasinfo
Onze honden
Pups
Foto's
Training
In memoriam
Literatuur
Links
Contact
DARF verkoop

 

 

 

 

 

 

Aanbevolen literatuurAlgemeen


- 'Toepoels puppywijzer', Gwen Bailey
Een uitstekende voorbereiding op de komst van de pup en prima naslagwerk tijdens allerhande opvoedingsvragen waar je als pupeigenaar voor gesteld wordt. Een must voor iedereen die zijn puppy wil opvoeden tot en vrolijke, vriendelijke, gehoorzame hond.

- 'Kalmerende signalen', Turid Rugaas
Kalmerende signalen zijn signalen die de hond gebruikt in stressvolle of bedreigende situaties om zichzelf en anderen te kalmeren. Ze worden ingezet om conflicten te voorkomen. Enkele voorbeelden zijn: het wegdraaien van de kop, wegkijken met de ogen, langzaam bewegen, op de buik gaan liggen, gapen, snuffelen aan de grond. Door ze te kennen, kunnen we onze hond beter begrijpen en beter met hem communiceren. Eea is ook verkrijgbaar op een DVD, welke een genot is om te bekijken.
Na lezen van dit boekje en/of bekijken van de DVD zult u zeker veel van het besproken gedrag gaan herkennen bij uw eigen hond.

- 'Nog beter omgaan met je hond', Martin Gaus
Nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten in leerprincipes maken het mogelijk om honden zonder pijn of ongemak te begeleiden tot een fijne, aanhankelijke huisvriend die met veel plezier leert. In dit boek kun je lezen hoe en waarom, inclusief bespreking van voor velen herkenbaar ongewenst gedrag of moeilijkheidjes en hun oplossing.

- 'Waarom doet mijn hond zo?', John Fisher
John Fisher geeft in dit boek op heerlijk leesbare wijze een fascinerend inzicht in het gedrag van de hond. Het zal je helpen problemen te voorkomen en oplossingen te vinden voor problemen die ondertussen al ontstaan zijn.

- 'Denken als een hond', John Fisher
In dit boek wordt teruggegaan naar de oorsprong, de instincten van de hond. De auteur legt uit dat honden de menselijke eigenschappen nooit zullen begrijpen, maar dat dit andersom wel mogelijk is. Dat laatste is het doel van dit boek. Om dit begrip te bereiken beschrijft John Fisher het gedrag van honden dat als probleemgedrag wordt gezien. Aan de hand van voorbeelden legt John Fisher uit waarom dit gedrag ontstaat en hoe het op positieve wijze gecorrigeerd kan worden. Dankzij deze praktijkgerichte aanpak is Denken als een hond! een zeer bruikbaar hulpmiddel.

- 'De blauwe hond', Stichting The Blue Dog Trust
Interactief computerspel met begeleidend boekje voor kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar en hun (groot) ouders. Doel van het project is kinderen en hun ouders te leren hoe ze veilig met de hond kunnen omgaan in de thuis situatie. Onderzoek heeft uitgewezen dat 67% van de bijtincidenten bij kinderen niet plaatsgevonden zou hebben indien ouders en kinderen geleerd hadden hoe veilig om te gaan met honden. Een absolute aanrader dus! En de kosten zijn nog geen 8 euro.

- 'Over groeistuipen en mijlpalen', Marcel Nijland
Dit is een plezierig lezend boek over de ontwikkeling van de jonge hond gedurende het hele 1e jaar van zijn leven. Het behandelt de drie-eenheid anatomie-fysiologie-gedrag, aan bod komen o.a. een reeks ontwikkelingsprobleempjes van de pas geboren pup, mogelijkheden Ún beperkingen van vitaliteits- en gedragstestjes voor de pup, de socialisatie- en adolescentiefases, als ook hoofdstukken over jachtgedrag en werkhonden.
Marcel Nijland gaat in dit boek op zoek naar het samenspel van optimale aanleg en optimale ontwikkeling. Eea heeft hij weer helder onderbouwd met feiten uit onderzoeksgegevens.
 
Flatcoated retriever

- 'De Flatcoated retriever', Gerard van Klaveren
Beknopt maar informatief boekje over het ras, waarin geschiedenis, werk, show en gezondheid van de Flatcoated retriever besproken wordt.

- 'De Flatcoated Retriever in Nederland', Janneke Leunissen - Rooseboom e.a.
Deze zeldzaam uitgebreide weergave van wetenswaardigheden is verschenen ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de FRC. Dit prachtige boek behandeld uitvoerig de geschiedenis van de Flatcoated in Nederland, maar ook oorsprong, karakter, werk, rasstandaard en gezondheid. Eea wordt geillustreerd met schitterende kleurenfoto's.
 
Jachthondentraining

- 'De vroege opvoeding van de retrieverpup', Tineke Antonisse
Dit boekje behandelt in beknopte vorm alle facetten waarmee men een retrieverpup op de leeftijd van 7-16 weken kan opvoeden tot een fijne huisgenoot en prima apporterenede jachthond.

- 'De drie apporten', Tineke Antonisse
In dit boek worden niet alleen de drie verschillende apporten (markeerapport, verloren apport en dirigeerapport) duidelijk beschreven. Maar vooral ook hoe deze aangeleerd kunnen worden, met een zeer duidelijke uitleg tav de zorgvuldige opbouw. Eea wordt middels duidelijke foto's en schema's/tekeningen verder toegelicht. De methode die wordt beschreven is een positieve manier van trainen die de honden zelfvertrouwen geeft, waardoor hun kwaliteiten tot ontplooiing kunnen komen.
 
Romans en verhalen

'Poot', Midas Dekkers
Bundeling van 47 columns, gewijd aan de trouwe viervoeter. De observaties van het gedrag van honden en hun baasjes en bazinnetjes zijn geestig en raak.
Geen aspect van het hondsebestaan ontsnapt aan Midas' kritische, maar milde en altijd geestige pen.

'Mijn leven met Tikker', Jan Siebelink
'Er bestaan niet zo veel serieuze Nederlandse romans die een dier als onderwerp hebben. Dit is er een' - Trouw
De mens en de hond. Kameraden, medeplichtigen. Een romantische en geheimzinnige relatie. Wat de een mist, bezit de ander. Ze kunnen niet zonder elkaar. Meer dan veertien jaar deelde Jan Siebelink zijn leven met Tikker, een elegante, stijlvolle hazewind. Van dat leven heeft hij verslag gedaan. Hij weet waar hij over schrijft en hij doet dat liefdevol, met humor, een groot inlevingsvermogen en oog voor subtiele details. Siebelink observeert en ziet scherp. Zijn hond niet minder.


'Het complete Rekelboek', Koos van Zomeren
Rekel (1984-2001) was de hond van journalist, columnist, schrijver Koos van Zomeren. Hij kwam veelvuldig in Van Zomerens werk voor en werd zo ook geliefd bij de lezers. Een karaktervolle bastaardhond, groter dan een tekkel, kleiner dan een bouvier en met iets donkerder ogen dan Astrid Joosten, waarover Van Zomeren prachtig kon schrijven. Ook de lezers waren geschokt toen de schrijver eind 2001 in 'NRC Handelsblad' berichtte dat Rekel dood was. Dit boek bevat alle Rekel-stukjes in chronologische volgorde.

Sport & spel

- 'Hondse hoogstandjes', Marcel Nijland
Inspannings- en bewegingsleer voor de hondensport. Dit boek gaat in op vragen met betrekking tot bewegen en sport bij honden. De voortbeweging, de ontwikkeling van de co÷rdinatie bij pups, de training van uithoudingsvermogen, snelheid en de coaching van de sporthond. Tot slot komen enkele aspecten van de sportverzorging aan de orde en worden er enkele aandoeningen beschreven die veel voorkomen bij honden.

- 'Honden in de Sport', Jolien Schat
Dit boek biedt een overzicht en beschrijving van 20 verschillende sporten die met honden te beoefenen zijn. Het varieert van flyball tot G&G, van waterwerk tot jacht en van speuren tot doggydancing.
Veel bekende hondensporten, maar ook de onbekendere als reddingshondenwerk en sledehondensport komen aan bod.
Foto's van Indra illustreren het gedeelte over de jachttraining.


- 'Spelen met je hond', Jolien Schat
Dit boek beoogt het leven van een hond levendiger en boeiender te maken. Spelletjes en andere bezigheden die honden aanspreken omdat ze 'des honds' zijn en aansluiten bij hun behoefte hun zintuigen en hersenen te gebruiken, worden helder uitgelegd.
Maar ook alles wat je weten moet tav veiligheid, welke spelletjes verantwoord zijn voor een opgroeiende hond, spelregels, etc. vind je duidelijk toegelicht terug in dit boek.

 

.