Knights of the Pearls

Ludmilla Lammers, Heerhugowaard

Home
Even voorstellen
Laatste nieuws
Rasinfo
Onze honden
Pups
Foto's
Training
In memoriam
Literatuur
Links
Contact
Kennelhistorie Kennelfilosofie      
         

Doelstelling

 

"Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen."


Hoewel we heel blij zijn met het feit dat de Flatcoated dual purpose is en het behoud daarvan ook zeker nastreven, liggen onze 1e prioriteiten in een goede gezondheid en een echt "easy going", vrolijk & vrij Flatcoated karakter.

Uiteraard voldoen de honden waarmee we fokken aan alle eisen die de Flatcoated Retriever Club stelt. Daarnaast laten we onze honden screenen op andere erfelijke problemen, op zowel gebied van gezondheid als gedrag.

Omdat de Flatcoated dual purpose is, zit er altijd wel enige werkaanleg in, maar natuurlijk verschilt de mate van talent. En ook maken bepaalde eigenschappen een hond geschikter voor het werk & makkelijker trainbaar. We selecteren de ouderdieren daarom onder meer op werkkwaliteiten.
Ten onrechte wordt vaak aangenomen dat een werkende hond een zenuwachtige hond is. Een retriever behoort rustig te kunnen zijn. Binnen de jacht is een nerveus springende & blaffende hond natuurlijk onbruikbaar, er moet in stilte gewacht worden op het wild, waarbij de hond weinig aandacht moet eisen.
Wie echter een sullige hond zoekt voor een klein blokje om moet zeker geen Flatcoated retriever kiezen! Zie verder Rasinfo