Knights of the Pearls

Ludmilla Lammers, Heerhugowaard 

Home
Even voorstellen
Laatste nieuws
Rasinfo
Onze honden
Pups
Foto's
Training
In memoriam
Literatuur
Links
Contact
DARF verkoop
Nieuws 2020-2017 Nieuws 2016-2007      
Belevenissen 2019-2017 Belevenissen 2016-2007      
           
   
17-04-2020
Jip is in de nacht van 30 op 31 maart moeder geworden van 12 levendige puppy's! Ze kreeg 6 zonen en 6 dochters. Voor alle puppy's zijn inmiddels leuke toekomstige baasjes gevonden.
Indien je graag in aanmerking zou komen in geval er onverhoopt een annulering plaats vindt én ben je op zoek naar een werkmaatje, dan van harte welkom me even te mailen. 
19-03-2020
Gebruikelijk ontvang ik pupbezoek vanaf de leeftijd van 3 weken. Hoe we het ditmaal kunnen (moeten) vormgeven n.a.v. het Corona virus is nog onduidelijk, want het is op dit moment onmogelijk om zover vooruit te kijken. Ik kan jullie desondanks wel enkele zekerheden geven over de nestperiode:
Ik ben gewend om de ontwikkelingen van de pups via verslagen, foto's en (volop) filmpjes dagelijks te delen. Dat ben ik zo gaan doen vanaf het B-nest, in de vorm van een dagboek op de website, omdat we dit nest in de zomervakantie hadden en sommige mensen nauwelijks gelegenheid hadden om te komen n.a.v. een al eerder geplande reis. Vanaf de C-pups is er naast het dagboek ook en vooral ontzettend veel op FB gedeeld.
Mochten we n.a.v. het Corona virus onverhoopt genoodzaakt zijn een andere invulling te geven aan verdere kennismaking en pupbezoek dan we normaal gesproken zouden hebben gekozen, weet dan dat jullie hoe dan ook langs die weg ontzettend veel zullen kunnen mee beleven.
Ik besteed altijd veel aandacht aan de socialisatie van de pups en het leren kennen van de onderlinge verschillen van de pups middels één op één spelletjes en gelukkig kan ook dat ongeacht Corona-werende maatregel onverminderd door gaan.
We moeten met elkaar een beetje creatief om gaan met de situatie zoals hij dan is. De pups zullen in ieder geval, zoals hier gebruikelijk, ruimschoots leuke & brede ervaringen opdoen, waar iedereen ruimschoots van mee kan genieten. Laten we ons vooral richten op wat we wél kunnen rondom het delen van de pret!

 
08-03-2020
Pippa (Knights of the Pearls Candy Daantje, 12 mnd) en haar baasje Marjo namen vandaag deel aan hun eerste Working Test, waar ze de 3e prijs behaalden! Super knap!! 

06-03-2020
Onder 'Huidige nesten' vind je vanaf nu een link naar het dagboek van ons D-nest

 
21-02-2020


Plöntje en de andere C-puppy's vieren hun 1e verjaardag!
Lieve Chester, Chouchou, Frodo, James, Loki, Philly en Pippa van harte gefeliciteerd!


v.l.n.r. Jip, Plöntje en mama Daantje
 

02-03-2020
Yeah!! Ik wist het! Onze Jip is hartstikke zwanger!!
De dierenarts telde vanmiddag een buikje vol, met stuk voor stuk prachtige vruchtjes


 
06-02-2020
Ik heb een nestje gepland met Jip en Spike en hoor dat de stamboomnamen van hen bij sommige mensen wat verwarring geven: ze heten beiden Swallowsflight, dan zijn ze toch familie?

Jip en Spike hebben een COI (inteeltcoëfficiënt) van slechts 0,59% en zijn dus geen familie van elkaar. Hoe kan dat dan, want ze heten immers beiden Swallowsflight!

Een stamboomnaam is opgebouwd uit 2 onderdelen: de naam van de kennel en de officiële naam van het hondje. Swallowsflight (of bijv. in mijn geval Knights of the Pearls) is dus geen familienaam, maar een kennelnaam. Deze naam vertelt je welke fokker de hond gefokt heeft. En dat zegt helemaal niets over de stamboom/verwantschap.
Zo heb ik zelf 2 teefjes waarmee ik fok. Mijn oudste (Daantje) kocht ik bij kennel Winchmore en de andere (Jip) kocht ik bij kennel Swallowsflight. Deze 2 teefjes hebben ieder dus een andere kennelnaam en zijn tevens geen familie van elkaar. Echter, als ik er een nestje mee fok krijgen hun pups mijn kennelnaam mee, immers gefokt door 'Knights of the Pearls'.
Pups van zowel Daantje als Jip gaan dus Knights of the Pearls heten (met daar achter een eigen naam) terwijl ze geen familie zijn van elkaar en de moeders zelf andere kennelnamen hebben.

Stel nou dat ik van Daantje een dochter aan zou houden en van Jip een zoon, dan heb ik 2 pups die beiden dezelfde kennelnaam hebben (immers, hier gefokt, dus beiden 'Knights of the Pearls') maar die geen familie van elkaar hoeven zijn.
Zo is dat ook met Jip en Spike: ze zijn beiden gefokt door Leonie en heten dus Swallowsflight, maar zijn geen familie van elkaar.

 
03-02-2020
Het is geen grap, we verwachten pups rond 1 april!!

Wegens omstandigheden is het mij niet gelukt de website het afgelopen jaar zo goed bij te houden als ik wel zou willen. Wie FaceBook heeft treft daar wel recente belevenisssen en foto's.
Ik zal op de website alles rondom het verwachte nest bijhouden, t.b.v. de toegankelijkheid voor mensen die geen FB hebben, zoals ook tijdens de eerdere nesten.
Zie de pagina over het verwachtte nest  voor meer info.


 

05-03-2019
BELANGRIJKE INFO EMAIL ADRES:
Er is per abuis een fout geslopen in de pup info op de site van de rasvereniging. Het juiste email adres is l.lammers@quicknet.nl
De eerste letter is dus geen i, maar een l (van Ludmilla)
 
04-03-2019

In ruim 11 jaar sliepen jij en ik nooit op gescheiden adressen, tot ik in december 2018 met Daantje naar Duke ging. Ondanks alle goede zorgen voor jou en avonturen in Duitsland, misten we elkaar, dus bij thuiskomst beloofde ik je "Dat doen we nooit meer, een volgende keer ga je gewoon mee..".
Vanaf vanavond moet ik je missen.

Lieve, lieve Merel, jij die altijd voor mij en je maatjes door het vuur ging, je leven voor ons zou hebben gegeven, vandaag moest ik - toch nog plotseling - de gruwelijke keuze maken je te laten gaan.
In mijn armen gestorven, in mijn hart voor altijd.


 

21-02-2019
De C-puppy's zijn geboren! Zie dagboek


 

17-01-2019
Middels echo is vandaag vast gesteld dat Daantje drachtig is! Ik ben er zó gelukkig mee!!
In het dagboek van het C-nest is een verslag en natuurlijk echobeeld toegevoegd. Vanaf vandaag zijn de C-puppy's te volgen via dit dagboek.
 
26-12-2018

24-12-2018
Als alles verloopt zoals gehoopt, zullen rond 21 februari 2019 Daantje & Duke de ouders worden van ons C nest.
 
19-12-2018


Morgen rijden we naar Duke, om hem en Daantje een paar dagen hun wittebroodsweken te laten vieren.

 

16-12-2018
Vandaag 11 jaar geleden is ze geboren. De eerst geboren pup van het eerst geboren Knights of the Pearls nestje. Onze Merel.
Ik heb mijn best gedaan leuke verjaardagskadootjes voor haar te kopen. En zo meteen komen 'opa en oma' het met ons vieren. Maar wij kunnen met z'n allen niet op tegen het kado wat Indra en Maartje vannacht voor haar uit de hemel strooiden... Na haar ochtend wandelingetje wilde Merel nog 2 maal naar buiten. Popeldepopel voor de deur, mijn blije malloot, het open boek: "Nog een keer de sneeuw in!!"
Zo blij dat we deze dag samen mogen beleven en dat hij meteen al zo feestelijk begon!


11 jaar geleden
 

12-12-2018
Jip is ook loops (maar met haar zijn nog geen fokplannen)

 
09-12-2018
Daantje is loops! Alle voorbereidingen voor ons avontuur in Duitsland gaan van start.
 
31-08-2018
Jip behaalde opnieuw een mooi SJP-B diploma. Trots op Jippie!
(een verslag tref je vanaf morgen weer in 'Belevenissen')
 
17-08-2018
Jip behaalde vandaag haar SJP-B diploma!
Ze liet fantastisch werk zien, waarbij het puntverlies puur was op de nog summiere ervaring met wild. En daarnaast bij één onderdeel op speelsheid. De keurmeesters waren zeer enthousiast over haar werk en Jip zelf ook...
Verslagen van de SJP's vind je in 'Belevenissen'.
 
13-8-2018
Ik heb met de pupkopers van mijn eerdere nesten afgesproken dat ze hun hondje op de leeftijd van 12-18 maanden laten screenen op HD.
Het belang van het screenen van niet alleen de 'fokdieren', maar ook de andere nakomelingen, is dat fokdieren die zelf vrij zijn van erfelijke afwijkingen wel drager kunnen zijn van het gen dat de afwijking veroorzaakt.
Aanvullend nakomelingenonderzoek en het in kaart brengen van de rest van de ‘familie’ is daarom van wezenlijk belang in de strijd tegen erfelijke aandoeningen.
Het onderzoek naar erfelijke afwijkingen gebeurt dus niet alleen tbv de individuele, eigen hond, maar ook in het belang van het gehéle ras. Zo zorgen we er mét elkaar voor dat er over 10 jaar nog steeds gezonde honden gefokt/gekocht kunnen worden.

Het eerste resultaat uit het B-nest heb ik inmiddels ontvangen. Knights of the Pearls By Daantje (voor vrienden Bofferd) heeft van het panel de beoordeling HD A ontvangen, met een maximale Norbergwaarde!
Van harte lieve Hans & Hennie met dit fantastische resultaat!!


 

02-08-2018
Daantje heeft vandaag het jaarlijkse ECVO oog onderzoek ondergaan bij oogspecialist dr. Stades. Met ook dit onderzoek weer up to date voldoet ze weer volledig aan alle eisen en wensen die de rasvereniging stelt.
 
25-06-2018
Alle informatie over het geplande nest vind je in 'Toekomstige nesten'
 
24-06-2018
Daantje viert vandaag haar 5e verjaardag!

 
16-06-2018
We vonden de 'verloofde' voor ons C-nest waar naar we zo lang op zoek waren!
Helemaal hoteldebotel blij met deze reu en de combinatie, vereerd dat hij beschikbaar wordt gesteld en vreselijk verheugd over wat we verwachten van deze combinatie. Binnenkort volgt meer informatie. De voorpret is begonnen!
 
07-06-2018


Gisteren heeft Diesels baasje Joke plotseling de hartverscheurende beslissing moeten nemen om Diesel te laten inslapen.
In de nestperiode maakte 'reutje Paars' een onuitwisbare indruk toen hij n.a.v. het eerste balletje vlees éérst zijn blije opwinding moest ventileren middels een paar rondjes rennen voor hij het kon proeven. Mama Indra was dól op zijn pretkarakter en het heeft ons dan ook niet verbaasd dat hij de eerste van haar puppy's was waarmee ze ging keten. Hij daagde haar er uitbundig toe uit en wie kon Diesel weerstaan?!
Over die uitbundige pret heeft Joke veel genietverhalen met me gedeeld, wat is er van deze jongen genoten en gehouden!
Spelen met Kevin (toen nog een jochie) en iedere zondag de trap op gesjouwd door Wim, omdat hij dan gezellig op bed mocht maar ze zuinig waren op Diesels gewrichten-in-de-groei (hoe is het met Wims rug?)
Stapels en stapels mooie en liefdevolle herinneringen aan "de allerliefste en grappigste Flatcoated ooit". En voor mij ook even zo veel warme herinneringen aan Joke & Diesel als combinatie, wat ben ik blij dat je op mijn pad kwam en Diesel zijn leven met jou mocht delen!
Heel veel sterkte lieve Joke, Wim, Kevin, Michel & kinderen, met het verlies van jullie lieve grapjas.


 
 

06-06-2018
Jip viert vandaag haar 2e verjaardag!

En de 11 B-puppy's hun 1e!
Van harte gefeliciteerd voor ook Bofferd, Huub, Izzy, Joep, Morris, Noa, Saartje, Scott Tjebbe, Twister en Yuna!!
 

10-05-2018
Jip is vandaag voor de 3e keer loops geworden, 7 mnd na de vorige keer dus keurig volgens 'de agenda'. Makkelijk dat haar cyclus zo regelmatig blijkt!

 
10-01-2018


Maartje viert vandaag haar 9e verjaardag!


En inmiddels begint zich ook wel een beetje een 'oude dag' te verraden. Sportiever dan veel honden in de wijk, maar tav mijn eigen jongere honden is duidelijk dat ze echt minder lang en minder hard kan rennen. Ze speelt dol graag met onze Jip, is in dat contact zelf net zo'n jonge malloot als Jippie, maar als er een tweede jonge hond is - zoals nu ons logeetje van 7 mnd - laat ze zich niet meer áltijd uitdagen tot spel maar kiest ook graag voor de rol van kwispelende toeschouwer. Maartje bewijst het: wijsheid komt met de jaren.
 

   
31-12-2017

30-12-2017
Met dank aan één van de pupkopers, deel ik hier graag een linkje met een super handleiding om je hond goed de jaarwisseling door te helpen: http://hondinzicht.nl/hond-vuurwerk/
 
19-12-2017
Als alles verloopt zoals verwacht, hopen we op pups rond januari 2019...
 
17-12-2017
Daantje is loops geworden. Dat lijkt nauwelijks nieuws, hoewel ik het in een 'kennel' altijd wel een vermelding waard vind. Maar het is ook wel een bijzondere loopsheid, want vooralsnog was ze stipt eens per jaar loops, op steeds exact 23 maart. We waren nieuwsgierig of dit zo zou blijven na haar nest. En hierin is dus verandering gekomen: er zit nu ca. 9 mnd. tussen. Wat ongewijzigd is gebleven, is dat zij op geen enkel wijze verraad loops te worden of zijn. Ze raakt niet sloom, niet overgevoelig, niet tuttig... Het enige - en zeer duidelijke - voorteken wat er was, was dat Jip sinds een week of 2 en in toenemende mate hoteldebotel verliefd op haar is. Ze maakt dansjes om haar heen, trekt gekke bekken terwijl ze voor haar zit en maakt wonderlijke geluiden die kleinken als "waar moet ik met mijn gevoelens heen..?"
Gebruikeljk worden teefjes binnen één huishouden ongeveer gelijktijdig loops. Ik ben benieuwd of dat in de toekomst nog gaat gebeuren. Het zou wel Daantje ten voeten uit zijn om dat allemaal niet zo nodig te vinden, al dat gedoe om een beetje loopsheid.
 
16-12-2017Vandaag vieren de A-pups, waaronder mijn Merel, hun10e verjaardag!
Lieve Diesel, Dunya, Lenko en natuurlijk mijn Merel, VAN HARTE!!

 

18-10-2017
Huub en Astrid behaalden vandaag hun 1e diploma! Met prima resultaten sloten ze de Basis Cursis Gehoorzaamheid af.
Dat is een extra dikke felicitatie waard, want Astrid en Huub hebben 2 lastige weken achter de rug. Huub had namelijk een dikke neus, wat er in combinatie met een groot steekbeest dat op de oprit lag de schijn van had een allergische reactie te zijn. Dat was echter niet het geval, de zwelling slonk, maar nu ontstond er een 'ei' op een wang die een dag later enorm gegroeid was. We dachten aan een abces en om zeker te weten dat het niet met het wisselen van zijn kiesjes te maken had, maar mogelijk gevolg was van een achter gebleven angel of zo, werd de dierenarts bezocht. Intussen bleef Huub onverstoorbaar zijn eigen vrolijke zelf, inclusief eet- en apporteerlust.
De dierenarts wist niet wat de bult veroorzaakte, dus afwachten was het devies. De bult slonk wat, om enkele dagen later weer te groeien.. Dat zat ons niet lekker, dus raadpeegde ik de tandheelkundig dierenarts, Frans Knaake. De tandarts vertrouwde het niet en adviseerde een afspraak te maken, ze konden diezelfde week nog terecht. Astrid nam een vrije middag en reed met Huub naar de (beste) tandarts. Vervolgonderzoek bleek noodzakelijk en zo zaten ze enkele dagen later opnieuw bij de tandarts. Maar nu werd duidelijk wat er aan de hand was. De röntgenfoto's lieten zien dat Huub een stukje van een melkkiesje had afgebroken. Op deze leeftijd steken ze nog vanalles in hun bek, het is een wonder hoe zelden dat tot problemen leidt. Huub had pech: hij heeft gebeten op iets hards, brak een stukje van zijn kies, met tot gevolg een abces wortelpunt. Diezelfde middag is hij onder narcose gegaan en is het kiesje getrokken. Astrid is continu bij hem geweest en hoewel opluchting natuurlijk overheerst, is dat echt wel heel vermoeiend geweest. En toch stonden ze daar, 24 uur later, Astrid en haar bikkel, samen hun examen te doen, mét goed gevolg!
Héél veel plezier op de Vervolg cursus!!
 
14-10-2017


Vanwege de wens lid te worden van enkele info-groepen en het verzoek van diverse pupkopers, ben ik lid geworden van FaceBook. Naast een eigen pagina, is er ook een Knights of the Pearls pagina. Als ik een beetje handigheid heb gekregen met e.e.a. volgt er waarschijnlijk ook nog een besloten groep voor pupkopers.
De berichten, foto's en filmpjes die ik op FB plaats zullen anderen zijn dan op de website. Ik ben van plan de 'belevenissen' in ieder geval te bewaren voor op de website.
 

10-10-2017
Jip is voor de 2e keer loops, dik 6 maanden na aanvang van de 1e loopsheid. Ik ben benieuwd of Daantjes loopsheid onverstoorbaar eens per jaar blijft nu haar vriendinnetje ieder half jaar loops blijkt. Teefjes binnen één huishouden worden doorgaans gelijktijdig loops, maar Daantje heeft wel een exceptioneel regelmatige en onverstoorbare cyclus door jaarlijks op exact dezelfde datum loops te worden..
 
28-09-2017


Omdat de puppycursus was afgelopen en de gebruikte methode (het motiveren & verleiden tot samenwerking, zonder pijnprikkels zoals bijv. een slipketting) geen minimum leeftijd vereist, nam Tjebbe de afgelopen weken - als verreweg de jongste deelnemer - deel aan de Basis Cursus Gehoorzaamheid.
Tjebbe wordt over een dikke week 4 mnd. Gehoorzaamheid trainen met een zo jong puppy is niet makkelijk. Ik heb het zelf gedaan met Daantje en het verschil in de duur dat een pup zich kan concentreren neemt op deze leeftijd duidelijk merkbaar per week toe. De Basis Cursus op deze leeftijd doorlopen vraagt dus kort gezegd nog harder werken (geduld, begrip, doorzetten..) van de geleider.
Johan en Pien zijn die uitdaging aangegaan en leerden binnen deze cursus 'Leren samenwerken' niet alleen hoe Tjebbe volgens een positieve methode de basis gehoorzaamheid te leren, maar ook exact dat wat de cursus titel belooft. Ik ben dan ook ontzettend trots op de wijze waarop Pien vanmorgen met Tjebbe hun 1e diploma behaalde!


Tjebbe, moe van de examenochtend
 

18-09-2017
De RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) meldde onlangs dat het aantal gevallen van vergiftiging bij huisdieren in Engeland de afgelopen jaren sterk is gestegen. Een aanzienlijk deel er van betreft ongelukken, als gevolg van het niet goed opbergen van producten zoals paracetamol, rattengif, slakkenkorrels en anti-vries.

Als je huisdier mogelijk vergiftigd is:
a. Bel onmiddellijk je dierenarts of indien niet bereikbaar het spoednummer. Dierenartsen hebben in het geval van vergifitiging maar een korte periode om het vergif te verwijderen. Wacht dus niet tot er duidelijke signalen zichtbaar zijn (kwijlen, een toeval of zwakte) maar kom onmiddellijk in aktie!
b. Neem zo mogelijk informatie mee over het ingenomen product (naam, verpakking, bijsluiter..)
c. Probeer niet zelf om je hond te laten braken, want afhankelijk van het ingenomen middel kan braken de slokdarm en longen extra beschadigen. Geef evenmin zaken als melk, voeding, zout of olie: laat behandeling over aan de arts en bezoek die direct. Enkele jaren geleden is overigens duidelijk geworden dat zout levensgevaarlijk is als braakmiddel, dus kies altijd een officieel braakmiddel (Apomorfine) v/d dierenarts!
 
15-09-2017

Zoals ik op 20 juli al in het Dagboek van de B-pups vertelde, is uit onderzoek gebleken dat ca. 15% van de pups die zonder titerbepaling wordt gevaccineerd op de leeftijd van 16 weken niet beschermd is, omdat bij hen de maternale immuniteit (de immuniteit die ze vanuit de moedermelk mee kregen) nog niet voldoende gedaald was tijdens de vaccinatie op 12 weken. Om die reden adviseer ik voor iedere pup 'meten is weten': laat 4 weken na vaccinatie middels VacciCheck controleren of deze is aangeslagen.

De B-pups zijn nu 14,5 wkn. Van alle pups bij wie het titeren is voortgezet, is de jongst gevaccineerde pup vandaag voor een controle titerbepaling bij de dierenarts geweest. Middels het titeren, 3 ŕ 4 weken na vaccinatie, wordt gechecked of de vaccinatie daadwerkelijk is aangeslagen.
Dat dit geen overbodige controle is, is wel gebleken: van de 3 ziektes waartegen de DHP bescherming biedt, was er slechts eentje aangeslagen! (bovendien de minst belangrijke). Dat betekent dat het aantal antilichamen welliswaar al te laag was om nog als voldoende bescherming te beschouwen, maar nog niet laag genoeg voor het lichaam om in reactie op het vaccin antilichamen aan te gaan maken.
Als deze pup volgens het in Nederland gehanteerde standaard vaccinatieschema was gevaccineerd, had hij 3 zinloze vaccinaties gekregen én had vervolgens tot de leeftijd van een jaar 'volledig gevaccineerd' onbeschermd rond gelopen! Meten = weten.
Hij zal volgende week opnieuw worden gevaccineerd.
 
30-08-2017
Super interessant: Voor zover mij tot nu toe bekend, wijzen de diverse titerbepalingen uit dat onze B-pups inmiddels gevaccineerd kunnen worden (DHP). De titerbepalingen wezen uit dat ze tot tenminste de leeftijd van 11-12 weken vanuit de moedermelk voldoende antilichamen hadden. Daarmee is deze pups 2 zinloze vaccinaties bespaard gebleven en zijn ze straks als het mee zit middels slechts 1 vaccinatie naar verwachting tenminste 4 jaar voldoende beschermd tegen Distemper (hondenziekte), Hepatitis (leverziekte) en Parvo!

Andere interessante bevinding is dat de titers in zeer vergelijkbaar tempo daalden. Dat is lang niet altijd zo, leerde ik van de op dit gebied gespecialiseerde dierenarts. Wellicht hangt het samen met de zeer gelijke bescherming op 6 weken, corresponderend met de zeer gelijke groei gedurende de eerste 12 uur na hun geboorte (de uren waarin ze de antilichamen van hun moeder ontvangen via de 1e moedermelk).
 
25-08-2017
Toen ik op 30 mei benaderd werd door een lid van de redactiecommissie van het clubblad van de Flatcoated Retriever Club met de vraag of ik de vaste rubriek 'Beschuit met muisjes' van de Koerier van augustus zou willen vullen met het verhaal over Daantjes nestje, moest ik wel even slikken. Een klein rekensommetje leerde me dat ik het dan zou moeten schrijven tijdens de nestperiode, die op zichzelf al meer dan druk genoeg is. Maar een leuk clubblad maak je samen en bovendien vind het hartstikke goed dat er niet alleen binnen de eigen vriendenkring wordt uitgenodigd, dus dan moet je ook je bijdrage leveren als die kans geboden wordt!

T.a.v. foto's uitzoeken heb ik me beperkt tot een greep mooie herinneringen in de vorm  van ca. 25 foto's, waaruit de redactie zelf kon kiezen en knippen. Dus ik was heel benieuwd hoe het geworden was. Toen de Koerier vanmiddag op de mat viel heb ik razend nieuwsgierig het plastic hoesje er vanaf gescheurd. Wat hebben ze het ontzettend leuk gedaan!! Uit het verslag zijn citaatjes ingezet als kopjes en er is een leuke variatie aan foto's geselecteerd, ter illustratie. Ik vond de samenwerking met de redactie heel fijn en het resultaat prachtig!

Beschuit met muisjes, Koerier augustus 2017: blad 1, blad 2, blad 3, blad 4 (open de link en vergroot daarna het bestand met een klik op het document).

De ledenadministratie van de Flatcoated Retriever Club gaat er voor zorgen dat alle pupkopers die graag een introductie lidmaatschap van de FRC kado wilden, deze Koerier nog ontvangen. Dank je wel Anja!!
 
23-07-2017
Daantjes zusje Zoey behaalde gisteren - alsof het niets is - weer een dikke SJP-B! Wederom met 78 van de 80 punten!!
Van harte gefeliciteerd Mieke!! Jullie trainingsplezier samen doet mij zó verlangen om dat ook weer op te pakken straks!!

 
09-07-2017
Daantjes zusje Zoey (Winchmore All Dressed Up) behaalde gisteren met haar baasje Mieke een SJP-B (voorheen 'KNJV-B') met maar liefst 78 van de 80 punten!!
Ze scoorden op álle onderdelen een 10, lieten alleen op de onderdelen 'volgen' en 'uitsturen & hier komen' 1 puntje liggen (oftewel 2x9).
Wat zijn jullie een top team!!!
 
03-07-2017
Jips heuponderzoek is binnen. Ze heeft HD-A, volledig vrij van botafwijkingen en met een maximale Norbergwaarde! We zijn súper blij dat onze pipo zulke gezonde gewrichten heeft, want wat zijn zij en ik graag aktief samen!!
 
29-06-2017
Jip is vandaag middels röntgenonderzoek gescreend op HD en ED. Dat was best spannend, want Jip kan, ondanks mijn pogingen haar daarin te beperken, heel hoog springen. Dat soort belasting zie je natuurlijk liever niet tijdens het opgroeien.
Erik Noorman kan dit röntgenonderzoek verrichten zonder roesje. Hij heeft vervolgens de foto's bestudeerd (en mee gegeven) en had geen enkele twijfel, wilde zelfs geen slag om de arm houden t.a.v. een eventueel klein interpretatieverschil of iets dergelijks: hij is er heel zeker van dat haar heupen en ellebogen volledig vrij zijn van afwijkingen! Maandag volgt de officiële beoordeling van het panel van de Raad van Beheer, maar ik vier al vast haar gezondheid!
 

24-06-2017
 


Daantje viert vandaag haar 4e verjaardag! Nou ja, 'viert'.. Geen van de kinderen maakte ontbijt op bed, in tegendeel, zij bracht het hen. Maar wel hebben ze voor haar 'gezongen'! Ze hebben vandaag ontdekt dat ze kunnen blaffen en grommen. Niet om onbehagen te uiten, maar als lolletje: rechtop zittend zo nu en dan een blafje laten horen, nooit vond ik blaffen zo schattig. En na een blafje een 'sprongetje' maken naar een ander en kwispelen!! De molletjes zijn nu officieel hondjes geworden.

Een verjaardagsfeestje zoals we anders vieren is onverenigbaar met een nest, maar natuurlijk krijgt Daantje bezoek en (nog meer, want ze heeft er nooit genoeg..) mooie pluche speeltjes! Ik heb een hele boel leuke plannen voor na de nestperiode, dan gaan we samen flink op pad, dus dat deel van het feest houdt ze te goed.
 

06-06-2017
Jip kreeg vandaag een enorme hoeveelheid verjaardagsvisite: Daantje is de trotse mama geworden van een waar elftal! Ze schonk tussen 15.00 en 20.00 uur het leven aan 4 teefjes en 7 reutjes. Mama en pups maken het uitstekend!
 

alle puppy's hebben een fijn toekomstig thuis


We gaan nu eerst even alsnog een hapje eten en natuurlijk de honden verzorgen, ons even opfrissen en wat 'slapen', voor zover daarvan sprake is naast de werpkist. Dus verslag en foto's in het dagboek volgen morgen.

06-06-2017Jip viert vandaag haar 1e verjaardag! Jippie!!
 

03-06-2017
In de media verschijnen regelmatig afschuwelijke berichten over bijtincidenten met honden, zowel tegenover andere honden als tegenover (volwassen of jonge) mensen. Het LICG brengt sinds mei dit onderwerp onder de aandacht met de vernieuwde campagne ‘Minder Hondenbeten’. Hiermee hopen ze hondenbezitters ervan bewust te maken dat een goede socialisatie en opvoeding van de hond zal leiden tot minder probleemgedrag. Ook volwassenen en kinderen die geen eigen hond hebben kunnen middels deze campagne leren hoe ze met honden moeten omgaan. En mensen die de aanschaf van een hond overwegen moeten kiezen voor een type hond die past binnen hun situatie en ervaring met het opvoeden van honden.

Op de (totaal herziene) website www.minderhondenbeten.nl, vind je informatie over hondengedrag, socialisatie en opvoeding, de Tien Gouden Regels voor een veilige omgang met honden maar ook over wat te doen bij een bijtincident, wetgeving en het doen van aangifte. Deze website is m.i. een bezoek meer dan waard!

 
05-05-2017
Eindelijk waren de 4 weken voorbij. Vandaag hebben we een echo laten maken: we verwachten pups!

Er is een dagboek aangemaakt voor het B-nest, waarin ik vanaf nu alle berichtjes, foto's en filmpjes t.a.v. dracht en nest zal plaatsen.

Klik hier voor het Dagboek van het B-nest.

21-04-2017
'k Heb met tranen achter mijn ogen genoten van het filmpje & lied van Hulphondenschool De Click. Steun ook hun goede werk!!

www.de-click.nl
 

07-04-2017
Na 2 super leuke dates, onder optimale omstandigheden, moeten we nu afwachten en geduld oefenen.. Over 4 weken laten we een echo maken.

 
06-04-2017
De progesteronwaarde was vrijdag 0,36. Maandag was deze 3,0 en woensdag 9,1. Dat betekent dat dinsdag 4 april de eisprong geweest moet zijn én de progesteronwaarde mooi door steeg. Vandaag was daarom de ideale dag om op date te gaan! Zie 'Belevenissen' voor verslag en foto's.
 
28-03-2017
Het zat er merkbaar aan te komen, want er werd sinds een week volop aan Jip gesnuffeld. Vandaag was het dan zo ver, toen ik Jippie een 'kontje' gaf om de auto in te stappen, keek ik verbaasd naar mijn natte hand: bloed! Onze hummel is vandaag voor het eerst loops geworden.
 
24-03-2017
Daantje is een dag te laat. In tegenstelling tot voorgaande jaren is ze niet op 23 maart, maar 'pas' enkele uren later loops geworden... Ik heb nog nooit van zo'n bizar regelmatige loopsheid gehoord! Maar wel érg passend bij haar bijzonder stabiele aard. Zo heeft ze ook dit jaar weer geen enkel voorteken gegeven in de trant van dwars gedrag, veel plassen of gevoeligheidjes. 't Is een bijzonder meisje!
 
07-02-2017
De wens om te fokken met Daantje was er natuurlijk al lang, maar de fokwens is bij ons nooit zo 'dringend' dat er koste wat 't kost gefokt wordt. We prezen ons al lang gelukkig dat we haar niet kwijt waren geraakt! Het viel ons daarom des te meer op dat we na het door Daantje getoonde herstel, los van elkaar, weer verlangden naar een nestje van haar. Dat zegt heel veel over hoe bijzonder ze voor ons is.
Vandaag had ik een afspraak met de professor van de Universiteits kliniek Utrecht die vorig jaar Daantje behandeld heeft, nadat ze aangevallen was door een ontsnapte Sarplaninac. De reden van deze afspraak was dat ik graag uitvoerig met hem bespreken wilde of het weer verantwoord is met haar te fokken. Hij heeft vol enthousiasme gezegd dat er 'geen enkele belemmering!' meer is om met haar te fokken. Hij legde uit dat de MRI heeft aangetoond dat de klachten die ze had puur gevolg waren van 'event' en niets in aanleg haar kwetsbaar maakt. Daarnaast kunnen noch een dracht noch een bevalling terugval in klachten veroorzaken!
Het is echt heel bijzonder om relatief kort geleden nog te vrezen dat we afscheid moeten nemen en nu zelfs te mogen denken over het omgekeerde: nieuw leven verwelkomen!